
بعضی از افرادی که پشت پیشخوان کافهها هستند حتی اجازه تنظیم آسیابهای خود را ندارند، چه برسد به نگهداری از دستگاههایشان. آنها آنقدر کم در مورد اسپرسو یاد میگیرند که با دستگاههای اتوماتیک دکمهای جایگزین میشوند. باریستاهای حرفهای یا خانگی که به اسپرسوی خود افتخار میکنند، باید به اندازه کافی در مورد دستگاههای اسپرسو بدانند تا آنها را در شرایط خوبی نگه دارند.
تمیز کردن
هر بار که اسپرسو درست میکنید، تفاله قهوه روی صفحه و واشر لاستیکی گروپ قرار میگیرد. برخی افراد "پیچاندن
پرتافیلتر" را توصیه میکنند، یعنی آب جاری و پیچاندن پرتافیلتر خالی بین شاتها برای جلوگیری از این امر. با این حال، این کار مانع از جمع شدن کثیفی روی واشر نمیشود. به طور منظم (ترجیحاً بعد از هر شات، اما حداقل یک بار در روز برای مصارف خانگی) از برس سرگروپ برای تمیز کردن واشر گروپ استفاده کنید.
قهوه دم کرده در طول فرآیند استخراج، از مسیر آب به داخل گروپ پخش میشود. با گذشت زمان، روغنهای قهوه جمع میشوند و طعم قهوه کهنه (سوزش در کام) را به هر شات میدهند. شستشوی معکوس دستگاه این تجمع را از بین میبرد. این کار با قرار دادن یک سبد کور (سبدی بدون سوراخ) در پورتافیلتر، اضافه کردن یک قاشق چایخوری پر از مواد شوینده دستگاه اسپرسو و روشن کردن پمپ به مدت پانزده تا بیست ثانیه انجام میشود. معمولاً این کار حدود پنج بار بدون اضافه کردن مواد شوینده جدید تکرار میشود و پس از آن پنج شستشوی معکوس با آب ساده برای شستشو انجام میشود. برخی افراد ادعا میکنند که فقط استفاده از شستشوی معکوس با آب ساده بدون مواد شوینده به دفعات بیشتر، به همان هدف میرسد. من این را درست نیافتهام و از آنجایی که روغنهای قهوه در آب ساده نامحلول هستند، دلیلی نمیبینم که چرا باید این کار انجام شود. برای استفاده خانگی، شستشوی معکوس
هر دو هفته یا بیشتر کافی است، در حالی که یک کافه باید آن را هر شب انجام دهد.

شستشوی معکوس با برس فقط روی دستگاههایی با شیر خروجی سه طرفه کار میکند (این شیرها در انتهای شات صدای وزوز میدهند و آب تحت فشار باقی مانده در گروه را به داخل سینی چکه آزاد میکنند). دستگاههای خانگی کوچکتر این شیرها را ندارند. چنین دستگاههایی را میتوان با قرار دادن یک ماده شوینده مانند CleanCaf در مخزن و جاری کردن آن در کل دستگاه تمیز کرد. پس از آن، دستگاه با جاری کردن مقدار زیادی آب تمیز از آن، شستشو داده میشود.
روغنهای قهوه همچنین روی پورتافیلترها، به خصوص در دهانه، جمع میشوند. باید بگذارید یک شب در یک کاسه پر از آب و یک قاشق غذاخوری از ماده شوینده شستشوی معکوس خیس بخورند. کافهها این کار را هر شب انجام میدهند، اما برای استفاده خانگی هر یک یا دو هفته یکبار کافی است.
آسیابها را باید با جدا کردن تیغهها و دمیدن هوای فشرده یا جاروبرقی کارگاهی تمیز کرد. هنگام استفاده از هوای فشرده، استفاده از یک کیسه پلاستیکی روی آسیاب مفید است زیرا مقدار زیادی قهوه در اطراف پخش میشود. سالی یک بار، مقداری برنج سفید را آسیاب کنید تا روغنهای قهوه جمع شده روی تیغهها پاک شوند. پس از انجام این کار، مقداری قهوه قربانی را آسیاب کنید تا پودر برنج پاک شود.
تعمیر و نگهداری
به عنوان صاحب یک دستگاه خانگی، شما باید بتوانید واشر و صفحه محافظ را تعویض کنید، نشتیهای جزئی و مشکلات الکتریکی را برطرف کنید و دستگاه را شستشو و رسوبزدایی کنید. با این حال، جزئیات این موارد به دستگاه بستگی دارد. به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید .












